Buitenfilm: Tulipani

Vrijdag 16 augustus 21.30

Nederland, Italië, Canada
komedie, drama
90 min

geregisseerd door Mike van Diem
met Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro, Giorgio Pasotti, Ksenia Solo, Giancarlo Giannini, Anneke Sluiters

Update vrijdag 16 augustus 17.25 uur; deze buitenfilm is geannuleerd vanwege een naderend buienfront dat vrijwel zeker ook Veenendaal zal treffen.

Bewaren

Vrienden van de Buitenfilms

Klik en kijk verder op onze website

Filmbeschrijving

”Tulipani’ is een van de zes films die we deze zomer buiten gaan vertonen. De buitenvoorstellingen vinden op zes vrijdagavonden plaats op het Veense Stadsstrand. De toegang is gratis; reserveren is niet nodig. Neem gerust je eigen klapstoeltjes en picknickkleedjes mee. Op de dag van de vertoning wordt om 17:00 beoordeeld of de vertoning kan doorgaan. Mocht het nodig zijn om de voorstelling af te lasten, dan zetten we dat op de website. Klik hier voor meer informatie over onze buitenfilms.

Over deze film: Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.