Bezoekersinformatie

Vereniging Filmhuis Veenendaal

  • Filmvoorstellingen: Spectrum
  • Kees Stipplein 72 3901 TP Veenendaal
  • Kamer van Koophandel Utrecht: KVKnr: 40482224
  • BTWnr: NL8010.82.171.B.01
  • IBAN: NL07 INGB 0004 3651 85
  • E-mail: info@filmhuisveenendaal.nl

Lid worden?

Lid worden levert meteen voordeel op. Met je ledenpas ontvang je € 1,50 korting per filmkaartje. En dan krijg je ook 11 keer per jaar het  ‘Veens Filmblad’ in de bus met het programma van het Filmhuis. Eén keer per jaar word je uitgenodigd door het bestuur voor de ledenvergadering. Het lidmaatschap kost € 15,- vanaf nu tot en met december 2024. Meld je hier aan als lid

Ja, de films zijn toegankelijk voor iedereen!

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het bezoeken van de films van het Filmhuis alleen aan leden is voorbehouden. Dit is echter een misverstand. De films die wij draaien zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Kaarten aan de kassa

Kaarten voor de film kosten € 8,50 ( € 7,00 voor leden). Kaarten zijn te koop aan de kassa van het Filmhuis in Spectrum. Je kunt dan kaarten kopen voor de voorstelling zelf, maar ook alvast van de voorstellingen die de weken daarna geprogrammeerd zijn.
De kassa is open op zaterdagavond van 19.00 tot 22.30 uur, op zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond als er een film vertoond wordt, ook van 19.00 tot 22.30 uur. Aan de kassa kun je contant betalen of pinnen. 

Reserveren

Kaarten reserveren kan via deze website tot 3 uur voor de voorstelling. Met het reserveringsformulier op de pagina voor de film die je wilt zien. Per reservering betaal je een toeslag van € 0,50 voor de bankkosten. Gereserveerde kaarten reken je meteen af via IDEAL. Je krijgt dan een bevestiging via de mail. Deze bevestiging is tevens het toegangsbewijs.

Geen bevestiging ontvangen?

In dat geval, controleer altijd eerst of de bevestiging in de spam, ongewenste e-mail of reclame terecht gekomen is. Dat zal soms het geval zijn als je voor de eerste keer bij het Filmhuis reserveert met gmail of hotmail. Voeg in dat geval het Filmhuis toe aan je veilige/vertrouwde adressen. Op ipad en telefoon doe je dat door het Filmhuis toe te voegen aan je contacten. Kun je de reservering niet terugvinden bij de mail, neem dan contact met ons op: reserveringen@filmhuisveenendaal.nl

Annuleren

Annuleren van een reservering kan tot 3 uur voor de voorstelling. Stuur dan een bericht naar reserveringen@filmhuisveenendaal.nl met vermelding van je reserveringsnummer en je ontvangt het betaalde bedrag retour, met inhouding van € 1,00 voor de bankkosten.

Filmhuis Cadeaubon

Voor € 10,00 kun je iemand een complete avond uit cadeau geven met een film en een drankje. De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa en worden ook weer ingewisseld bij de kassa.

Nationale Bioscoopbon

Als aangesloten Filmhuis bij de NVB (Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten) accepteren wij ook de Nationale Bioscoopbon. Je kan hiermee zowel aan de kassa als op onze website betalen. Op onze website kan je in het betalingsscherm kiezen of je je toegangsbewijzen via IDEAL of met de Bioscoopbon wilt betalen. “Het leukste cadeau in het donker” kun je dus ook in Veenendaal beleven!

Veenendaal Pas

Ook met de Veenendaal Pas kan je je kaartjes kopen bij het Filmhuis. Dit kan aan de kassa in Spectrum, geopend vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Met de Veenendaal Pas kunnen geen kaartjes via onze website worden afgerekend. Daarvoor zijn (nog) geen technische mogelijkheden. 

Voor de voorstelling

Voor aanvang van de voorstelling bij de ingang van de zaal zal een medewerker het toegangsbewijs en (bij een ledenkorting) de ledenpas controleren. Vervolgens loop je door naar de filmzaal. Er zijn vrije zitplaatsen, je kunt zitten waar je wilt. Als je eerder komt, is er de mogelijkheid om eerst koffie/thee of iets fris te drinken. We zijn één uur voor de voorstelling geopend.

Tijdens de voorstelling

Films worden gedraaid met een pauze. Je kunt de zaal tijdens de film alleen verlaten in geval van nood. Eten en drinken tijdens de film is niet toegestaan

Na de voorstelling

Nog vol van de film en nog even napraten? Geen probleem! Na de voorstelling is er gelegenheid om wat te blijven drinken. Naar de film gaan in Veenendaal is daarom een echte avond of middag uit!

Rolstoeltoegankelijk

In Spectrum zijn de filmzaal, de foyer en toiletten rolstoel toegankelijk. Tijdens de film kunt u in de zaal plaatsnemen direct voor de eerste rij stoelen op de begane grond. Wanneer hulp gewenst is, spreek dan gerust één van onze medewerkers aan.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het programma van het Filmhuis Veenendaal en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief het Veens Filmnieuws’.

Adverteren

Als bedrijf of zelfstandig ondernemer kun je een advertentie plaatsen op het filmdoek. De advertenties worden vertoond in een blok vóór aanvang van de film. Ook kun je een advertentie plaatsen op deze website. En je kunt een advertentie plaatsen in het Veens Filmblad. Dit blad komt maandelijks uit in een oplage van 1500 exemplaren.

Voor de mogelijkheden en de prijzen kan je contact opnemen met Rob de Bruijn, bestuurslid van het Filmhuis, per email: penningmeester@filmhuisveenendaal.nl

Parkeren

Parkeren kan direct onder het gebouw van Spectrum bij parkeergarage Tricotage op de Wolweg 197. Houd er rekening mee dat in de parkeergarages van Veenendaal, ’s avonds, op zaterdag en zondag parkeergeld betaald moet worden. Parkeren kan ook in Veenendaal-Centrum aan de kant van de weg. Betaald parkeren is daar na 20.00 uur en ’s zondags gratis.

Meer informatie over de parkeerplaatsen/tarieven zijn te vinden op de website van de gemeente.