Vrijwilliger worden

Alle werkzaamheden voor Filmhuis Veenendaal worden gedaan door vrijwilligers. Er werken zo’n 75 vrijwilligers bij het Filmhuis. Je hebt vrijwilligers voor het bestuur en organisatie (zoals de filmprogrammering, ledenadministratie); je komt ze tegen bij de activiteiten tijdens de filmvoorstellingen (zoals: horeca, techniek, zaalwacht); ze zorgen voor het promotie van de films en het Filmhuis (website, filmkrant, nieuwsbrief, kranten en sociale media) en maken en verspreiden het Veens Filmblad.
We zoeken regelmatig vrijwilligers voor de volgende taken:

Bezorgers van het Veens Filmblad
Eén van de voordelen om lid te zijn van het Filmhuis is, dat je maandelijks Het Veens Filmblad in je bus krijgt. Die bladen moeten bezorgd worden en dat wordt verzorgd door een groep van 25 vrijwilligers.

Publiciteit
We zijn te vinden op internet (website en Facebook). Elk lid krijgt maandelijks het Veens Filmblad. Ook in de huis aan huis-kranten in Veenendaal e.o. zijn we wekelijks te vinden en we bereiken geïnteresseerden via een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Hiervoor is een ploeg van 15 vrijwilligers actief.

Filmvertoningen
Het vertonen van films gaat niet zo maar. Allereerst selecteert een groepje vrijwilligers de films die vertoond gaan worden. Daarna worden door de techniekvrijwilligers de films klaar gemaakt voor vertoning. Ten slotte staat er een grote groep klaar om de bezoekers te ontvangen. Taken die worden uitgevoerd zijn: kassa, horeca, zaalwacht, inleiding op films en techniek. We nemen alleen vrijwilligers aan, die meerdere taken willen vervullen. Dus je kan je niet alleen maar voor bijvoorbeeld inleider opgeven. Er zijn ruim 35 vrijwilligers actief in Spectrum.

Iets voor jou?
Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor deze taken. Dus laat het horen als je ook vrijwilliger wilt worden. Kijk hieronder of er vacatures zijn en vul dan het formulier hiernaast in.

 

Vrijwilliger worden, iets voor jou? Onze vacatures

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende taken:

Horeca/kassa

Vind je het leuk om 2 keer per maand onze gastheer/vrouw te zijn? Je bent (samen met 2 of 3 andere vrijwilligers) verantwoordelijk voor het klaarzetten, inschenken en afrekenen van de consumpties van onze bezoekers, voor tijdens en na de film. Ook het verkopen van filmkaarten aan de kassa en het informatie geven aan bezoekers hoort bij deze functie.

Techniek

Wil je 2 keer per maand een avond de film draaien voor onze bezoekers, kom dan het Techniekteam versterken. Je bent ook verantwoordelijk voor licht en geluid in de zaal. Ook maak je 1 keer per maand op woensdag of donderdag “de playlist”. (dat is de speellijst met films en trailers (tijdsinvestering 2 uur)

Nieuwsbriefschrijver | circa 4 uur per maand

Eens per week verschijnt de nieuwsbrief voor onze abonnees. We willen dit graag met z’n vieren doen, daarom zijn we op zoek naar een enthousiasteling, die het leuk vindt om mee te schrijven. De werkbelasting zal per maand niet meer dan 4 uur zijn. Een keer per maand stel jij de nieuwsbrief op en de rest van het team leest mee om de laatste puntjes op de i te zetten.

Contactpersoon adverteerders

We zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die het contact wil onderhouden met onze adverteerders. Je zal in het najaar onze adverteerders benaderen met de vraag of zij ook het komende jaar blijven adverteren bij ons en of daarbij iets gewijzigd moet worden. Daarnaast zul je het contact onderhouden met nieuwe adverteerders die ons benaderen. Spreekt het je aan om met verschillende mensen om te gaan en maak je makkelijk contact? En kun je de gemaakte afspraken nauwkeurig vastleggen? Reageer dan via het formulier.

Inschrijfformulier

Inschrijven als vrijwilliger

Ja, ik vind het leuk om vrijwilliger te worden en meld mij hierbij aan.
  • geef hieronder aan wat van toepassing is
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
    Vul hier je geboortedatum in
  • Schrijf hier in het kort waarom je vrijwilliger wilt worden
  • Geef hieronder aan waar je belangstelling naar uit gaat (meer opties mogelijk).
  • Wil je nog een opmerking toevoegen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.