Vrijwilliger worden

Alle werkzaamheden voor Filmhuis Veenendaal worden gedaan door vrijwilligers. Er werken zo’n 65 vrijwilligers bij het Filmhuis. Je hebt vrijwilligers voor het bestuur en organisatie (zoals de filmprogrammering, ledenadministratie); je komt ze tegen bij de activiteiten tijdens de filmvoorstellingen (zoals: horeca, techniek, zaalwacht); ze zorgen voor de promotie van de films en Filmhuis Veenendaal (website, filmkrant, nieuwsbrief, kranten en sociale media) en maken en verspreiden het Veens Filmblad.
We zoeken regelmatig vrijwilligers voor de volgende taken:

Bezorgers van het Veens Filmblad
Eén van de voordelen om lid te zijn van het Filmhuis is, dat je maandelijks Het Veens Filmblad in je bus krijgt. Die bladen moeten bezorgd worden en dat wordt verzorgd door een groep van 25 vrijwilligers.

Publiciteit
We zijn te vinden op internet (website en Facebook). Elk lid krijgt maandelijks het Veens Filmblad. Ook in de huis aan huis-kranten in Veenendaal e.o. zijn we wekelijks te vinden en we bereiken geïnteresseerden via een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Hiervoor is een groep van 15 vrijwilligers actief.

Filmvertoningen
Het vertonen van films gaat niet zo maar. Allereerst selecteert een groepje vrijwilligers de films die vertoond gaan worden. Daarna worden door de techniekvrijwilligers de films klaar gemaakt voor vertoning. Ten slotte staat er een grote groep klaar om de bezoekers te ontvangen. Taken die worden uitgevoerd zijn: kassa, horeca, zaalwacht, inleiding op films , BHV en techniek. Er zijn momenteel 27 vrijwilligers actief in Spectrum.

Iets voor jou?
Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor deze taken. Dus laat het horen als je ook vrijwilliger wilt worden. Kijk hieronder of er vacatures zijn en vul dan het formulier hiernaast in.

Dringend op zoek naar: Horeca/kassa vrijwilligers
Vind je het leuk om 2 keer per maand onze gastheer/vrouw te zijn? Je bent (samen met 2 andere vrijwilligers) verantwoordelijk voor het klaarzetten, inschenken en afrekenen van de consumpties van onze bezoekers, voor tijdens en na de film. Ook het verkopen van filmkaarten aan de kassa en het informatie geven aan bezoekers hoort bij deze functie.

,
Vrijwilliger worden, iets voor jou? Onze vacatures

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende taken:

Websitebeheerder

We zoeken op dit moment iemand die ons wil helpen met het beheer van de Filmhuis Veenendaal-website. Onze website is een belangrijk PR-medium, want hierop staan doorlopend de geprogrammeerde films vermeld en hier kunnen bezoekers hun kaartjes reserveren. Het beheer wordt samen met collega-vrijwilligers in WordPress gedaan.

Horeca/kassa

Vind je het leuk om 2 keer per maand onze gastheer/vrouw te zijn? Je bent (samen met 2 of 3 andere vrijwilligers) verantwoordelijk voor het klaarzetten, inschenken en afrekenen van de consumpties van onze bezoekers, voor tijdens en na de film. Ook het verkopen van filmkaarten aan de kassa en het informatie geven aan bezoekers hoort bij deze functie.

Techniek

Wil je 2 keer per maand een avond de film draaien voor onze bezoekers, kom dan het Techniekteam versterken. Je bent ook verantwoordelijk voor licht en geluid in de zaal. Ook maak je 1 keer per maand op woensdag of donderdag “de playlist”. (dat is de speellijst met films en trailers (tijdsinvestering 2 uur)

Beheerder social media | circa 3 uur per maand

Voor onze Facebook- en Instagramaccount zijn we op zoek naar iemand die passie heeft voor social media en onze social media-accounts wil onderhouden. Je plaatst iedere week de komende films op Facebook en Instagram en beantwoordt vragen van bezoekers. Daarnaast kunnen we in overleg kijken of we ook andere social-mediakanalen kunnen inzetten om meer bezoekers naar het filmhuis te trekken.

Contactpersoon adverteerders

We zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die het contact wil onderhouden met onze adverteerders. Je zal in het najaar onze adverteerders benaderen met de vraag of zij ook het komende jaar blijven adverteren bij ons en of daarbij iets gewijzigd moet worden. Daarnaast zul je het contact onderhouden met nieuwe adverteerders die ons benaderen. Spreekt het je aan om met verschillende mensen om te gaan en maak je makkelijk contact? En kun je de gemaakte afspraken nauwkeurig vastleggen? Reageer dan via het formulier.

Grafisch vormgever | circa 4 uur per maand

Samen met een collega-vrijwilliger zorg je voor de grafische vormgeving van het filmhuis. Als DTP-er maak je onder andere de advertenties voor in de Rijnpost, beeldmateriaal voor op het filmscherm, ontwerp van nieuwe entreekaartjes en andere incidentele flyers en afbeeldingen. Ben jij creatief en help je graag het filmhuis met vormgeving?

Schrijvers gezocht

Filmhuis Veenendaal zoekt dringend schrijvers voor het maandelijkse Veens Filmblad en de wekelijkse Nieuwsbrief.
Voor het Veens Filmblad schrijf je drie artikelen over de films die we die maand gaan vertonen. Artikelen die meer achtergrondinformatie geven over de films.
Voor de Nieuwsbrief schrijf je eens in de maand twee artikelen over twee films die in het Filmhuis vertoond worden.

Je werkt in een team van 3 à 4 personen die feedback geven op elkaars werk.

Ben je geïnteresseerd in films en lijkt het je leuk om regelmatig een paar korte artikelen/recensies of uitgebreidere artikelen te schrijven, waarbij je uiteraard gebruik kunt maken van het internet?
Meld je dan aan via het formulier op deze pagina en kom ons team versterken! Je bent van harte welkom!
Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met de coördinator van de PR-groep, Carla van Wissen. Mail haar op: mail@cvwissen.nl

Inschrijfformulier

Inschrijven als vrijwilliger

Ja, ik vind het leuk om vrijwilliger te worden en meld mij hierbij aan.

  • geef hieronder aan wat van toepassing is
  • DD slash MM slash JJJJ
    Vul hier je geboortedatum in
  • Schrijf hier in het kort waarom je vrijwilliger wilt worden
  • Geef hieronder aan waar je belangstelling naar uit gaat (meer opties mogelijk).
  • Wil je nog een opmerking toevoegen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.